Pasakoje apie varlių – karališka puota

„Karalaitis varlius“ – taip vadinasi teatralizuota muzikinė pasaka, spalio 4 dieną pakerėjusi Mielagėnų globos namų salėje susirinkusius mūsų gyventojus ir svečius. Žiūrovai turėjo galimybę pasidžiaugti įdomiu pasakos siužetu, klausytis skirtingais instrumentais atliekamų melodijų, pabendrauti, pasivaišinti vaisiais ir saldumynais karališkoje puotoje.

Pasakos siužetas žiūrovus nukėlė į paslaptingą šalį. Joje gyvena karalius, turintis ypatingai gražią dukterį. Kartą princesė žaidė aukso kamuoliu, kuris netikėtai įkrito į šulinį. Iš šulinio išlindęs varlius pažadėjo kamuolį ištraukti, mainais princesės paprašęs amžinos draugystės. Princesei ši mintis nepatiko, bet netrukus, įvykus stebuklui, varlė virto puikiu karalaičiu.

Ši pasaka – Mielagėnų globos namų projekto „Bendruomeniškumo stiprinimas pasitelkiant teatralizuotas muzikines pasakas“ dalis. Projektą finansuoja Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija, veiklų įgyvendinimui skyrusi 1871 Eur.

Už lėšas buvo įsigyti personažų kostiumai – varlės, princesės, meškino, vilko, briedžio, kiškio, taip pat nupirkta lapės kaukė, karaliaus karūna ir apsiaustas. Liaudies dainos ir kiti pasakų muzikiniai intarpai skamba pritariant naujam liaudiškam būgnui, lietaus varpeliams ir metalofonui, o žiemiškai pasakos „Žmogus, lapė ir vilkas“ erdvei sukurti bus pasitelkta sniego mašina su specialiu jai pritaikytu skysčiu.

Pasakos „Karalaitis varlius“ spalio 4–5 dienomis klausysis ir kambarėliuose gulintys Mielagėnų globos namų gyventojai.

DAUGIAU NAUJIENŲ