Projektas „Augame drauge“: kaip mums sekasi?

Kompiuterinio raštingumo užsiėmime rugsėjo 28 dieną dalyvavę Mielagėnų globos namų gyventojai puikiai susitvarkė su jiems pateiktomis užduotimis. Tiesa, ne vienas jų pripažino, kad didžiausio susikaupimo reikalauja staigus kompiuterio pelės paspaudimas du kartus. Šį veiksmą šmaikščiai pavadinome „čik čik“.

Užsiėmimo pradžioje buvo pristatytos papildomos vaizdo skambučio galimybės. Šįkart kalbėta apie tai, kad vaizdo pokalbyje gali dalyvauti ne tik 2, bet ir gerokai daugiau asmenų. Kaip toks pokalbis atrodo praktiškai, pademonstravo Mielagėnų globos namų direktorė Milda Žievienė, projekto rengėja Rūta Kajėnė ir jaunoji savanorė Aida.

Toliau mokymus vedė užimtumo specialistė Jolanta Aleksejevienė ir R. Kajėnė.

Daugiausiai dėmesio skirta darbui kompiuterio pele ir klaviatūra, aiškinomės, kur kompiuteryje „slepiasi“ naujienos. Dar daugiau – globotiniai galėjo paskaityti juos labiausiai sudominusius pranešimus.

Maloni staigmena – vaisiai ir obuolių pyragas, padėję dalyviams atgauti jėgas po intensyvaus darbo kompiuteriu.

Projektas „Augame drauge“ didžiąja dalimi finansuojamas Ignalinos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis. Už jas Globos namų gyventojams nupirkti du nešiojami kompiuteriai. Šia iniciatyva siekiama mažinti senjorų ir asmenų su negalia socialinę atskirtį, pasitelkiant informacines technologijas.  

P. S. nuoširdžiai dėkojame Rubelninkų kaimo bendruomenei, užsiėmimams paskolinusiai savo projektorių.

 

DAUGIAU NAUJIENŲ