Gyventojų bendruomeniškumui stiprinti – naujas projektas

Mielagėnų Pal J. Matulaičio parapiniai globos namai įgyvendina projektą „Senolių ir suaugusių asmenų su negalia bendruomeniškumo stiprinimas“. Į vieną iš projekto veiklų Globos namų gyventojai bus pakviesti jau spalio 7 dieną 14 valandą.

Tądien Globos namų koplytėlėje koncertuos Švenčionių miesto kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Kaimynai“ ir pasakorė Renata Sliesoraitytė (vadovas Rimantas Ankėnas).

Projektą finansuoja Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Už gautas lėšas įsigytos renginiams organizuoti itin reikalingos priemonės. Tai – 4 mikrofonai, 2 kolonėlės, mikšerinis pultas, stovai mikrofonams ir kolonėlėms, laidai.

Šiuo projektu siekiama stiprinti Mielagėnų globos namų gyventojų bendruomeniškumą, pasitelkiant kokybiškas kultūrines paslaugas. Projekto uždaviniai – gerinti aplinkos, kurioje vykdomos kultūrinės veiklos, kokybę; puoselėti Globos namų gyventojų kūrybiškumą bei saviraišką; skatinti meno kolektyvų savanorystę Globos namuose, taip mažinant Globos namų gyventojų socialinę atskirtį.

DAUGIAU NAUJIENŲ